
- reklama -
Suroviny
- 500 g barevných těstovin
- 1 červená cibule
- 1 žlutá cibule
- 1 žlutá paprika
- 2 rajčata
- 4 listy pekingského zelí
- malá plechovka kukuřice
- malá plechovka baby karotky
- malá plechovka hrášku
- 180 g tuňáka ve vlastní šťávě
- Zálivka:
- 2×180 g zakysané smetany (měla jsem do salátů)
- 4 lžíce majonézy light
- 4 lžíce hořčice
- šťáva ze dvou citronů
- Na dochucení:
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželka
- nasekaná čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Dle návodu dáme vařit těstoviny. Když jsou uvařené, scedíme je a dáme do mísy. Papriku se zelím a rajčaty nakrájíme na proužky, obě cibule taky na proužky, přidáme všechny konzervy se zeleninou, tuňáka a promícháme.
-
Do mísy dále přidáme zálivku smíchanou ze zakysané smetany, majonézy, hořčice, šťávy z obou citronů a promícháme.
-
Nakonec dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Ještě vše celé promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Salát je moc dobrý. Ideální lehký oběd nebo i na letní období se hodí. Jako bylinku jsem zvolila bazalku, protože salátu dodá vůni.
P.S. toto množství těstovin je pro víc lidí, když už dělám salát tak ho dělám na víc dní (2-3 dny), ale jelikož máme rádi saláty, tak se u nás sní daleko dřív.
Kuchařka: MiskaM