Sulc-huspenina z hříbků

43
- reklama -

Suroviny
1 silikonová forma na srnčí hřbet

350 g očištěných tvrdších hříbků
170 ml Deko nálev
230 ml vody
50 ml vody
1 sáček sypké želatiny 10 g
podle chuti a potřeby cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez pokličky vařit 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Hříbky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat.

  3. V kastrůlku převaříme 50ml vody a necháme trochu zchladnout. Vsypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  4. Mezitím dáme okapané hříbky opět do hrnce, zalijeme nálevem z Deka, přidáme 230ml vody a uvedeme k varu.

  5. Poté pozvolna vaříme 10 minut, stáhneme ze sporáku a přilijeme vidličkou prošlehanou želatinu.

  6. Formu na srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, naplníme ji hříbkovou směsí a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Nakládala jsem hříbky do sladkokyselého nálevu s Dekem. Zbyly mi hříbky i nálev, tak jsem udělala velice dobrou chuťovku..

Do hotového nálevu jsem přidala trochu cukru. Máme raději sladší, ale záleží na každého chuti.

Při krájení doporučuji použít hodně ostrý nůž.