
- reklama -
Suroviny
- 100 g sušených spařených meruněk
- 50 g sekaných mandlí
- 3 velké cibule nakrájené na proužky
- 6 lžice vinného bílého octa
- 4-5 lžic třtinového cukru
- 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžičky v hmoždíři rozdrceného hořčičného semínka
- sůl
- špetka skořice
- lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Meruňky necháme bobtnat asi hodinu v horké vodě. Tu pak slijeme a ovoce nakrájíme na tenčí proužky.
-
Na oleji osmahneme cibuli téměř dozlatova. Přidáme mandle, chvilku je opékáme, pak přisypeme cukr a po dvou minutách i všechny ostatní suroviny. Směs svaříme, až získá hustou konzistenci – asi 20 minut. Pokud je to nutné, můžeme občas podlít lžičkou vody, která ale musí být na konci vaření zcela odpařená.
-
Horké chutney plníme do vyvařených suchých sklenic, které pevně zavřeme a otočíme víčkem nahoru. Necháme vychladnout a po týdnu můžeme konzumovat. Podáváme ke grilovaným steakům, uzeninám, sýrům apod.
Kuchařka: danielle72