
- reklama -
Suroviny
- 500 g tvrdších hříbků
- 2 lžíce oleje
- 1 středně velká cibule
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce worcesteru
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- sůl
- mletý pepř
- syrové žloutky
- tuk na opečení
- rohlíky (na plátky nakrájené a opečené)
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hříbky i s nožkama nakrájíme na velice drobné kousky.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, cca 2lžíce odložíme stranou a zbytek dáme orestovat na rozehřátý olej. Poté přidáme hřiby, kmín, mírně osolíme a opepříme. Za občasného mírného podlití vodou dusíme 30 minut. Během dušní často promícháváme.
-
Pak přidáme worcester, chilli omáčku, promícháme a případnou tekutinu necháme prudce, silným varem odpařit.
-
Směs necháme vychladnout.
-
Na talíři do každé porce vložíme syrový žloutek a malinko posypeme zbytkem nakrájené cibule. Podáváme s opečeným pečivem.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se receptem“Houbový tatarák“ od pana Tondy z Kralup.
Suroviny a jejich poměr jsem upravila našim chutím a opravdu jsme si moc pochutnali.
Kuchařka: Anna Kocikova