Tatarák z hub

69
- reklama -

Suroviny

500 g tvrdších hříbků
2 lžíce oleje
1 středně velká cibule
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce worcesteru
3 lžíce sladké chilli omáčky
sůl
mletý pepř
syrové žloutky
tuk na opečení
rohlíky (na plátky nakrájené a opečené)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hříbky i s nožkama nakrájíme na velice drobné kousky.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, cca 2lžíce odložíme stranou a zbytek dáme orestovat na rozehřátý olej. Poté přidáme hřiby, kmín, mírně osolíme a  opepříme. Za občasného mírného podlití vodou dusíme 30 minut. Během dušní často promícháváme.

  3. Pak přidáme worcester, chilli omáčku, promícháme a případnou tekutinu necháme prudce, silným varem odpařit.

  4. Směs necháme vychladnout.

  5. Na talíři do každé porce vložíme syrový žloutek a malinko posypeme zbytkem nakrájené cibule. Podáváme s opečeným pečivem.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se receptem“Houbový tatarák“ od pana Tondy z Kralup.

Suroviny a jejich poměr jsem upravila našim chutím a opravdu jsme si moc pochutnali.