
- reklama -
Suroviny
- 1 šálek sušených rajčat (namočených asi na 3 hodiny)
- 1 šálek slunečnicových semínek
- 1/2 šálku kešu oříšků
- 1/4 šálku lněných semínek
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžíce provensálského koření
- 1/4 šálku nabobtnaných chia semínek (asi 1-2 lžíce chia zalité 1/4 šálkem vody)
- 1/2 lžičky sladidla
Postup přípravy receptu
-
Ze slunečnicových semínek, kešu a lněných semínek vytvoříme mouku pečlivým rozmixováním. Smícháme s ostatními suchými ingrediencemi.
-
Přecedíme rajčata a rozmixujeme je na kaši s chia semínky a sladidlem.
-
Smícháme obě směsi dohromady a chvíli propracováváme, než se všechna směs spojí. Chvíli to potrvá.
-
Pak vyválíme těsto (asi 0,5 cm tlusté) mezi dvěma pečicími papíry a nakrájíme na plátky.
-
Sušíme v sušičce 5-8 hodin. Po třech hodinách otáčíme.Servírujeme se zeleninkou a výborným dipem – recept na našich stránkách.
Poznámka od kuchařky
http://rawmania.cz/recepty/item/188-rajcatovy-chle…
Kuchařka: RAWMANIA.cz