- reklama -
Suroviny
- 150 g Goudy
- 750 ml mléka
- 200 ml smetany
- 50 g mouky
- 50 g másla + (tenký plátek na podušení hub)
- hrst pevných lesních hub
- sůl
- mletý bílý pepř
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozšleháme, osolíme a vaříme za častého míchání mírným varem cca 20 minut. Je-li příliš hustá, přidáme trochu mléka.
-
Na pánvičce rozehřejeme plátek másla, přidáme nakrájené houby, mírně osolíme, dusíme doměkka a udržujeme je v teple.
-
3/4 sýra jemně nastrouháme, vmícháme do polévky, necháme rozpustit, polévku zjemníme smetanou a opepříme.
-
Polévku nalijeme do misek, do každé přidáme lžíci podušených hub, posypeme zbylým, nahrubo nastrouhaným sýrem a doplníme jemně nakrájenou petrželkou.
Kuchařka: maris