
Suroviny
12 porcí
- Těsto I
- 400 g hladké mouky
- 230 ml vody
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 lžička zarovnaná soli
- 1 lžička cukru
- 20 g droždí
- Těsto II
- 125 g másla
- 50 g mouky hladké
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si nalijeme vodu přidáme droždí a cukr vše promícháme, aby se droždí a cukr rozpustili. Přisypeme ostatní suroviny a necháme propracovat na hladké těsto s puchýři.
-
Dáme na vál a rozválíme na 1 cm silnou placku. Tu namažeme druhým těstem až do krajů. Placku přeložíme na třetiny podélně a ještě příčně též na třetiny. Vložíme do mikroténového sáčku a dáme na 40 minut do lednice.
-
Po 40 minutách vyndáme rozválíme znova složíme na třetiny a dáme do lednice toto opakujeme ještě 2 x.
-
Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na pruhy. Ty na trojúhelníky zavineme a dáme na plech ještě 20 minut kynout.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlata.
-
Těsto II.
-
mouku s máslem spojíme
Poznámka od kuchařky
Do poloviny rohlíků jsem dala nuttelu
Zdroj: Pekárnomanie Iva Trhoňová








