
- reklama -
Suroviny
18 ks
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 80 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- Na pudink:
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 50 g krystalového cukru
- Dále:
- 150 g čokolády na vaření
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 čokoláda Margot
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme pečícím papírem formu, ve které chceme péct (kulatou nebo hranatou).
Ve větší misce promícháme prosetou mouku s práškem a cukry. V menší misce promícháme vejce, tekuté ingredience a přilijeme k moučné směsi. Vše promícháme, přendáme do formy a uhladíme. -
Uvaříme pudink, ihned vlijeme do formy na těsto a dáme péct cca 20-25 minut. Upečený koláč necháme vychladnout.
-
Pak potřeme čokoládou, kterou rozpustíme a smícháme se zakysanou smetanou, a nakonec posypeme nastrouhanou Margot čokoládou. Dáme vychladit a můžeme podávat.
Kuchařka: Marie Svarcova