Špagetová dýně s hrachovým přelivem

49
- reklama -

Suroviny

1 špagetová dýně
1 lžíce oleje
sůl
1-2 stroužky česneku
kari koření nebo kari pasta
500 g loupaného půleného hrachu
voda na uvaření (nebo uzený vývar)
1,5 lžičky sušené majoránky
1 stroužek česneku
sůl
pepř
3 cibule
olej
zelená petrželka nebo jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Loupaný půlený hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka. Část vody slijeme (schováme si ji stranou) a zbytek pomocí tyčového mixeru rozmixujeme dohladka. Podle potřeby naředíme schovaným hrachovým vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Ochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

  3. Mezitím, co se vaří hrách, si dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

  4. Špagetovou dýni rozpůlíme, odstraníme semínka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 180 °C upečeme doměkka. Doba pečení záleží na troubě a na stáří dýně, obvykle je 20-30 min.

  5. Upečenou dýni pomocí vidličky „vyšpagetujeme“, vlákna se sama krásně oddělí.

  6. Dýňové špagety přendáme do mísy a promícháme s marinádou připravenou z oleje, soli a prolisovaného česneku. Kdo má rád pikantnější chutě, může přidat lžičku kari koření.

  7. A pak už servírujeme. Na talíř dáme porci dýňových špaget, přelijeme je omáčkou a posypeme restovanou cibulkou a petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.