Pekanový nepečený koláč s pistáciemi

67
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Korpus:
– 2 šálky pekanových ořechů
– 1 šálek datlí
– 1 lžička skořice
– mouka na zahuštění
Krém:
– 1 velký šálek ostružin (já použila mražené – nechte je rozmrznout)
– 1/2 avokáda
– 1 banán
– 1 lžíce sladidla
– pár pekanových ořechů
Karamelové pistácie:
– 2 hrsti nasekaných pistácií
– kokosový cukr (nebo javorový sirup, …)
– 2 lžičky agáve sirupu (nebo jiného tekutého sladidla)
Čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus rozmixujeme pekanové ořechy na mouku a smícháme je se skořicí. Dále rozmixujeme datle na kaši a nakonec přidáme k pekanům. Vytvoříme těsto.

  2. Pokud je moc mokré, přidáme jakoukoliv mouku na zahuštění (slunečnicovou, ovesnou, lískovou, mandlovou). Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dva pláty (o velikosti malého talíře).

  3. Krém vytvoříme rozmixováním všech ingrediencí dohromady kromě pekanových ořechů. Ty rozpůlíme a dáme stranou. Na jeden plátek těsta dáme všechen krém, rozprostíráme hlavně doprostřed.

  4. Na krém položíme půlky pekanových ořechů. Nakonec vše zakryjeme dalším plátem těsta a vrhneme se na čokoládu a pistácie.

  5. Čokoládu rozpustíme a pomalu naléváme doprostřed koláče. Jestli ji necháme přetéct nebo si s ní jinak pohrajete, záleží na vás. Pistácie nasekáme, smícháme s agáve a posypeme kokosovým cukrem. A pořádně vše promícháme.

  6. Nakonec nasypeme na koláč, dokud je čokoláda ještě lepivá a dáme do lednice na pár hodin uležet.