
Suroviny
6 porcí
- Korpus:
- – 2 šálky pekanových ořechů
- – 1 šálek datlí
- – 1 lžička skořice
- – mouka na zahuštění
- Krém:
- – 1 velký šálek ostružin (já použila mražené – nechte je rozmrznout)
- – 1/2 avokáda
- – 1 banán
- – 1 lžíce sladidla
- – pár pekanových ořechů
- Karamelové pistácie:
- – 2 hrsti nasekaných pistácií
- – kokosový cukr (nebo javorový sirup, …)
- – 2 lžičky agáve sirupu (nebo jiného tekutého sladidla)
- Čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Na korpus rozmixujeme pekanové ořechy na mouku a smícháme je se skořicí. Dále rozmixujeme datle na kaši a nakonec přidáme k pekanům. Vytvoříme těsto.
-
Pokud je moc mokré, přidáme jakoukoliv mouku na zahuštění (slunečnicovou, ovesnou, lískovou, mandlovou). Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dva pláty (o velikosti malého talíře).
-
Krém vytvoříme rozmixováním všech ingrediencí dohromady kromě pekanových ořechů. Ty rozpůlíme a dáme stranou. Na jeden plátek těsta dáme všechen krém, rozprostíráme hlavně doprostřed.
-
Na krém položíme půlky pekanových ořechů. Nakonec vše zakryjeme dalším plátem těsta a vrhneme se na čokoládu a pistácie.
-
Čokoládu rozpustíme a pomalu naléváme doprostřed koláče. Jestli ji necháme přetéct nebo si s ní jinak pohrajete, záleží na vás. Pistácie nasekáme, smícháme s agáve a posypeme kokosovým cukrem. A pořádně vše promícháme.
-
Nakonec nasypeme na koláč, dokud je čokoláda ještě lepivá a dáme do lednice na pár hodin uležet.