- reklama -
Suroviny
- 430 g salámu
- 200 g majonézy
- 50 g hořčice
- 120 g cibule
- 50 g sterilované papriky (kapie)
- 70 g sterilovaných okurek
- 90 g sterilovaných feferonek
- lžička octa
- lžička cukru
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Salám po oloupání rozřízneme podél na poloviny a pak na čtvrtiny, které nakrájíme na tenké plátky.
-
Cibule a okurky nakrájíme na plátky, papriku na nudličky, feferonky rozsekáme nadrobno. Vše smícháme dohromady a spojíme majonézou, ochucenou hořčicí, octem, pepřem, cukrem a solí.
-
Necháme odležet v chladu.
(Suroviny můžete, myslím, pokrájet jak jste zvyklí. V salátu na fotkách je méně majonézy, máme tak raději).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Jeden tu už je, přidám do podobných.
V tomhle je podrobnější gramáž, čerpala jsem (a malinko upravila) z knihy Receptury studených pokrmů.
Kuchařka: cathleen