Suroviny
- tuk (vepřové sádlo, ale kačení je lepší, olej)
- cibule
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Jednodušeji už to snad ani nejde:
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova,
přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku.
Zalejeme vřící vodou, osolíme a dostatečně povaříme.
Čím více je cibule rozvařená, tím lépe. -
Do polévky lze zavařit nudle, jsou-li jaké k dispozici.
-
Zdroj:
Takto vařila cibulačku praprabába a vaří ji prabába i bába mých vnoučat
Poznámka od kuchařky
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…