
- reklama -
Suroviny
- očištěné mladé plodnice čirůvek fialových
- 1 mrkev
- kus celeru
- kousek slaniny
- 1 cibule
- sladká červená paprika + špetka pálivé papriky
- majoránka
- 2 – 3 stroužky česneku
- 1 l bujónu nebo vývaru
- máslová jíška:
- máslo hl. mouka
- máslo
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a ještě chvilku restujeme.
-
Poprášíme paprikami, promícháme a zalijeme vývarem.
-
Vaříme minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíme déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky.
-
Poté přidáme rozdrcený česnek, majoránku, pepř a jíšku a ještě chvilku prováříme.
Poznámka od kuchařky
Nasbírala jsem na zahradě čirůvky, tak jsem je zkusila dát do polévky a jsou výborné 🙂 Něco málo o čirůvkách zde http://www.vitalplus.org/article.php?article=764
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea