Kančí gulášek

51
- reklama -

Suroviny

700 g kančího masa (měla jsem plec)
4 velké cibule
100 g mangalica slaniny (slanina je z prasat, která se jmenují Mangalica)
plátek másla
1 větvičku rozmarýnu
1 chilli papričku
6 kuliček nové koření
6 kuliček jalovec
6 kuliček celý pepř
1 bobkový list (rozdrcený)
2 lžičky uzená mletá paprika
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl
2 řapíky řapíkatého celeru
vývar podle potřeby Hraška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hmoždíři si nadrtíme divoké koření.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.

  4. Přidáme nakrájenou cibuli, otrhaný rozmarýn, nakrájenou chilli papričku, nakrájený řapíkatý celer a divoké koření.

  5. Restujeme za stálého míchání zhruba 5-10 min.

  6. Přidáme nakrájené maso, zprudka orestujeme, přidáme sůl, kmín a uzenou sladkou papriku.

  7. Zamícháme podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké.

  8. Ve troše vody si rozděláme Hrašku, nalijeme na maso a necháme ještě chvilku vařit.

  9. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.