Pečené zeleninové brambory

65
- reklama -

Suroviny
4 porce

6 šalotek
250 g cherry rajčat
800 g menších brambor typu A
1 hrst hladkolisté petržele
4 snítky tymiánu
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dáme vařit se slupkou do poloměkka (u mně cca 10 minut).

  2. Předehřejeme si troubu na 180°C.

  3. Šalotky oloupeme, odřízneme vrchní a spodní část, podélně je rozřízneme. Rajčátka omyjeme, brambory můžeme pokrájet na menší kusy. Česnek oloupeme a posekáme.

  4. Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj brambory, rajčata, šalotku i česnek, přihodíme lístky tymiánu. Osolíme, opepříme, promícháme. Přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme 15 minut.

  5. Odkryjeme, promícháme a dopečeme dozlatova při 225°C. Hotové brambory posypeme nasekanou petrželkou a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Upéct brambory v troubě není žádná věda. Avšak ne vždy se povedou tak, jak bychom si přáli. Záleží na odrůdě, typu, tloušťce slupky, způsobu pečení apod. Zkuste si připravit třeba tyto a věřím, že se povedou. Příprava těchto brambor je totiž nenáročnou záležitostí.