
Suroviny
4 porce
- 6 šalotek
- 250 g cherry rajčat
- 800 g menších brambor typu A
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 4 snítky tymiánu
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory dáme vařit se slupkou do poloměkka (u mně cca 10 minut).
-
Předehřejeme si troubu na 180°C.
-
Šalotky oloupeme, odřízneme vrchní a spodní část, podélně je rozřízneme. Rajčátka omyjeme, brambory můžeme pokrájet na menší kusy. Česnek oloupeme a posekáme.
-
Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj brambory, rajčata, šalotku i česnek, přihodíme lístky tymiánu. Osolíme, opepříme, promícháme. Přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme 15 minut.
-
Odkryjeme, promícháme a dopečeme dozlatova při 225°C. Hotové brambory posypeme nasekanou petrželkou a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Upéct brambory v troubě není žádná věda. Avšak ne vždy se povedou tak, jak bychom si přáli. Záleží na odrůdě, typu, tloušťce slupky, způsobu pečení apod. Zkuste si připravit třeba tyto a věřím, že se povedou. Příprava těchto brambor je totiž nenáročnou záležitostí.