
- reklama -
Suroviny
- Bramboráky :
- 8 brambor
- 5 mrkví
- 2 vejce
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
- česnek
- majoránka
- strouhanka
- Ohnivka jinak :
- 500 g kuřecí prsa
- 100 g cibule
- olej (nebo sádlo)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- rajský protlak
- 150 g sladkokyselých okurek
- 4 kapie (případně papriky)
- 70 g feferonek (i s nálevem)
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Bramboráky : Brambory oloupeme, nastrouháme, rovněž mrkev i s česnekem. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku podle chuti.
-
Zamícháme, aby se nám vše smíchalo rovnoměrně. Poté pomalu přidáváme strouhanku, aby těsto nebylo moc řídké. Strouhanka je pro nás lepší než mouka, jsou poté křupavější. Lze i kombinovat trocha strouhanky a trocha mouky hladké.
-
Necháme chvíli odležet a poté smažíme.
-
Ohnivka : Na oleji orestujeme nudličky z kuřecího masa, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli restujeme.
-
Poté přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a feferony.
-
Poté přidáme protlak, znovu vše restujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů nebo vodu a necháme provařit.
Kuchařka: twetvy