
Suroviny
- 6 bulv červené řepy
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 1 citron
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu pečlivě omyjeme a ve slupce ji uvaříme doměkka. Oloupeme a nastrouháme na struhadle (při loupání řepy a jejím strouhání doporučuji rukavice, jinak můžeme mít pár hodin problém umýt ruce :)) – to jestli na jemném nebo hrubém záleží na osobním vkusu, při prvním experimentu doporučuji spíše hrubé.
-
Na pánvi si z másla a mouky usmažíme žlutou jíšku, do které vmícháme nastrouhanou zeleninu. Podlijeme půl skleničkou vody, osolíme, opepříme a pořádně zamícháme. Voda by se měla doslovně během minutky odpařit.
-
Nakonec řepu dochutíme cukrem a vymačkanou citronovou šťávou – měla by mít příjemnou sladkokyselou chuť. Podáváme jako přílohu k pečeným nebo dušeným masům.
Poznámka od kuchařky
Pokrm pochází z polské kuchyně – jmenuje se zasmažane buraczki (burački)