Přílohová červená řepa

246
- reklama -

Suroviny

6 bulv červené řepy
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 citron
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu pečlivě omyjeme a ve slupce ji uvaříme doměkka. Oloupeme a nastrouháme na struhadle (při loupání řepy a jejím strouhání doporučuji rukavice, jinak můžeme mít pár hodin problém umýt ruce :)) – to jestli na jemném nebo hrubém záleží na osobním vkusu, při prvním experimentu doporučuji spíše hrubé.

  2. Na pánvi si z másla a mouky usmažíme žlutou jíšku, do které vmícháme nastrouhanou zeleninu. Podlijeme půl skleničkou vody, osolíme, opepříme a pořádně zamícháme. Voda by se měla doslovně během minutky odpařit.

  3. Nakonec řepu dochutíme cukrem a vymačkanou citronovou šťávou – měla by mít příjemnou sladkokyselou chuť. Podáváme jako přílohu k pečeným nebo dušeným masům.

Poznámka od kuchařky

Pokrm pochází z polské kuchyně – jmenuje se zasmažane buraczki (burački)