Luštěninová polévka s pórkem a pikantní klobásou

77
- reklama -

Suroviny

150 g čočky
1 konzerva červených fazolí (425 ml)
1 pórek
100 g pikantní klobásy
1 menší cibule
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička mleté papriky
zeleninový vývar
1 lžíce přepuštěného másla
sůl
čerstvě mletý pepř
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme hodinu namáčet.
    V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně krájenou cibuli. Přidáme protlak, společně orestujeme, přisypeme papriku, necháme rozvonět a přidáme namočenou čočku. Dolijeme vývarem a vaříme pomalým varem doměkka.

  2. Pórek očistíme a velice jemně nakrájíme. Krátce před koncem, kdy je čočka téměř měkká, ho přidáme do polévky společně s propláchnutými fazolemi a dovaříme.

  3. Klobásu nakrájíme na kolečka a opečeme nasucho na pánvičce.
    Přidáme ji do polévky, kterou dochutíme pepřem, je-li třeba přisolíme a posypeme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá rád klobásu, může ji vynechat.