Kančí po cikánsku

79
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g kančí plece
30 g sádla
50 g anglické slaniny
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sladká paprika
pálivá paprika
kmín
tymián
celý pepř
nové koření
bobkový list
masový vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4×4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso.

  3. Posypeme sladkou i pálivou paprikou, kmínem, tymiánem, přidáme asi 3 kuličky pepře a nového koření, 1-2 lístky bobkového listu, cibuli nakrájenou na kolečka a kousky anglické slaniny.

  4. Zalijeme vývarem a ve vyhřáté troubě na 190 stupňů pečeme za občasného polévání vývarem cca 90 min.

  5. Pokud chceme, můžeme šťávu zahustit troškou hladké mouky, nebo instantní tmavou jíškou, ale není to potřeba.

    Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale také houskový knedlík. Záleží pouze na chuti.

Poznámka od kuchařky

Doufám, že mne nikdo nebude kamenovat za název, který je podle nových pravidel EU diskriminační :-D. Já nejsem restaurace 🙂

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony