Zeleninový guláš s kroupami

50
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 hrnek krup (namočit přes noc)
1 velká paprika
4 větší rajčata
2 hrnky zelených fazolek
1 cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
špetka mleté feferonky
1 lžíce mouky
sůl
pepř
máslo nebo olej
petrželka nebo pažitka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy propláchneme ve studené vodě a uvaříme v osolené vodě doměkka.Pěnu během vaření odebíráme, protože vývar z krup použijeme, bude takto „čistější“.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařené kroupy scedíme a vodu dáme stranou.

  3. Na másle s přidáním trochu oleje (nebude se máslo připalovat) osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme lžíci mouky a ještě společně osmahneme.

  4. Přisypeme drobně nakrájenou papriku a rajčata (rajčata spařit a stáhnout slupku-já používám v zimě svoje z mrazáku, nechám povolit a jdou krásně sloupnout), fazolky, mletou papriku a hned zalijeme vývarem z krup, případně dolijeme vodou.

  5. Přidáme podle potřeby sůl, pepř, feferonku a povaříme max. 10minut, vše do změknutí.

  6. Přidáme kroupy, dolijeme dle potřeby vodou a necháme ještě chvilku vše provařit.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: www.pluska.sk/dobre-jedlo/

Do tohoto zeleninového guláše nepřijdou ani brambory, ani uzenina!

Píši to proto, abyste nepřidávali do „podobných“ bramborové guláše a jim podobné.

Díky jahoda