Čočka s rajčaty, paprikou a klobásou.

95
- reklama -

Suroviny

300 g čočky
3 špekáčky(odpovídající množství choriza klobásy)
hovězí vývar nebo slepičí vývar (klidně i z kostky nejsme v prostřenu 🙂
2 střední cibule (radši bílé)
4 středně velká zralá rajčata (na vaření já stejně radši z plechovky)
1 čerstvá paprika
1 polévková lžíce drceného česneku
bobkový list
čerstvý tymián
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvařte do měkka ve vývaru s bobkovým listem a tymiánem. Dejte raději míň tekutiny, dolít se dá vždycky a u čočky to nevadí.

  2. V kastrlu orestujte cibuli, česnek a papriky.

  3. Přidejte uzeninu. Potom rajčata, jsou hotová rychle, rajčata z plechovky jen prohřejte.

  4. Až je čočka měkká, smíchejte vše v jednom kastrólu, osolte a ooctujte dle chuti.

  5. Nakonec přes cedníček zaprašte hladkou moukou pro zahuštění.

  6. Nechte provařit a je to.

Poznámka od kuchařky

Na Novoroční čočku už je sice pozdě, ale my jíme čočku i během roku. Krom toho se recept vyvíjel než jsem dospěl k téhle verzi, prozatím poslední. Ale kdo ví?

Přemýšlel jsem jak to vlastně nazvat. Nabízel se název čočka po Italsku, kvůli rajčatům a paprice, ale co když čočka po Italsku existuje? A co když se dělá jinak? Tak čočka po Mexicku? Ta existuje ale dělá se jinak, je tam mrkev a celer. Tak to taky ne. Nakonec jsem se rozhod nazvat to prostě takhle, stejně si myslím, že jméno by mělo odpovídat tomu, co pak člověk dostane na talíř.