Suroviny
- 400 g krůtích prsou
- sůl a pepř
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml drůbežího vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- lžička kari koření
- Knedlíky:
- 6 rohlíků
- 150-200 ml mléka
- sůl a pepř
- 3 vejce (z bílků sníh)
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce hrubé mouky (podle potřeby i více)
- nasekaná petrželka
- kousek nakrájené červené papriky
- asi 60 g nakrájené libové anglické slaniny
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova, pak přidáme olej a nakrájené maso. Osolíme, opepříme a za častého míchání chvíli opékáme, přidáme kari, trochu podlijeme vývarem.
-
V kastrolu uděláme z másla a mouky jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, provaříme. Přidáme maso z pánve, přilijeme smetanu a prohřejeme.
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozmíchaným se žloutky a olejem. Promícháme a necháme chvilku odležet. Osolíme, opepříme, přidáme mouku, petrželku, papriku, slaninu a sníh z bílků. Propracujeme a vytvoříme koule, velké jako tenisové míčky. Uvaříme je v páře 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám i na svých stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/