
- reklama -
Suroviny
35 ks
- 600 ml mléka
- 1 kg hladké mouky
- 1 vejce
- špetku cukru
- 42 g droždí
- špetku soli
- 200 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, poté ho smícháme s moukou, zakysanou smetanou, vejcem a solí. Vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout.
-
Jedenkrát těsto promícháme.
-
Pomocí omoučněné polévkové lžíce vyhazujeme na posypaný vál hromádky.
-
Ty rukou zakulatíme a necháme chvíli kynout.
-
Pak doprostřed rukou uděláme důlek a okraje opatrně vytahujeme.
-
Langoše smažíme v hlubší pánvi ve větší vrstvě rozpáleného oleje, po obou stranách.
Dáme okapat na talíř vyložený ubrousky. -
Náplň lze použít sladkou i slanou.
Poznámka od kuchařky
Těsto se vám může zdát trochu tužší (podle smetany, jakou použijete), ale nebojte se, vykyne a bude se s ním krásně pracovat.
Kuchařka: hemriettas