Vepřová panenka v ořechové krustě

151
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřové panenky
tymián
sůl
pepř
olivový olej
50 g parmazánu
150 g slaniny (dlouhé prorostlé plátky)
150 g mletých ořechů ( mandlí )
2 lžíce strouhanky
svazek petrželky
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Ořechy nahrubo rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, strouhanku, nakrájenou cibulku a nasekanou petrželku.

  3. Plátky slaniny rozložíme tak, aby se okraje plátků vzájemně překrývaly. Na kraj položíme panenku, střed posypeme ořechovou směsí. Roládu zatočíme a svážeme provázkem.

  4. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme pod poklicí asi 30 minut.

  5. Hotovou panenku nakrájíme, polijeme vypečenou šťávou. Podáváme s pečenými bramborami, obloženými vařenou brokolicí, rajčaty a kapií.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:Vaříme

Recept vyžaduje tučnou slaninu. Já po svátcích s dlouhými plátky, sehnala pouze Královskou a ta je málo tučná, proto se mi rolády špatně krájely.