- reklama -
Suroviny
- 225 g špaldové hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 200 g moučkového cukru
- špetka soli
- 200 g rozpuštěného másla
- 4 celá vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce bílého rumu
- citrónová kůra
Postup přípravy receptu
-
Do jedné mísy dáme odváženou mouku spolu s kypřícím práškem a solí. Do druhé mísy dáme vejce s oběma cukry a vyšleháme do pěny, k ní pak přidáme tvaroh, rozpuštěné máslo, citrónovou kůru, rum a znovu vyšleháme do pěny.
-
K tekuté směsi přidáme sypkou směs a celé vše promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto opatrně vlijeme do formy lehce setřepeme.
-
Beránka dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180°C. Můžeme ke konci pečení vyzkoušet špejlí, zda se na ni nelepí těsto.
-
Hotového beránka vyklopíme na tác, pocukrujeme a ozdobíme mašlí.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem našla na netu 🙂
Kuchařka: MiskaM