Domácí zakysaná smetana (ze tří surovin)

138
- reklama -

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání (měla jsem od farmářů)
2 lžičky citronové šťávy
60 ml mléka
sklenice s uzávěrem

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice přelijeme smetanu, mléko a citronovou šťávu. Sklenici uzavřeme a protřepeme. Ze sklenice sundáme víčko, přikryjeme papírovou utěrkou a utěsníme gumičkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Sklenici necháme v pokojové teplotě 24 hodin. Druhý den zamícháme a máme připraveno k použití. V uzavřené sklenici a lednici vydrží až dva týdny.

  3. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Recepty.sk

Smetana je moc dobrá, jen příště přidám pár kapek šťávy, aby byla trošku více nakyslá. Zatím mám vyzkoušené zastudena do pohárů, na tepelnou úpravu jsem ještě nezkoušela. Doplňuji po více jak týdnu…..je hustá a výborná..