- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké špaldové mouky
- 180 g třtinového cukru
- 500 g banánů
- 30 g kakaa
- 100 g hořké čokolády
- 3 vejce
- 200 g másla
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme v hrnci a necháme stranou. Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo a šleháme. Banány rozmačkáme a přidáme ke směsi.
-
Sypké suroviny smícháme dohromady a postupně přidáváme k směsi, aby se těsto nesrazilo. Nakonec nasekáme čokoládu a vmícháme do těsta.
-
Těsto vlijeme do vymazané formy, ideálně na chlebíček nebo do formy o 26 cm. A pečeme na 160 stupňů cca 40 minutek. Zkusíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
Musím říct, že tento chlebíček u nás vydrží tak do zítra. Je krásně vláčný a naprosto dokonalý.
Kuchařka: Michaela.Koc