Lilky plněné rýži

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 baklažány (lilky)
100 g rýže
1 lžíce rozinek
3 rajčata
1 cibule
mletý pepř
sůl
olej
1 lžička mleté skořice
2 lžička petrželové natě
150 g tvrdehé sýra

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme.

  2. Na oleji osmažíme narezanú cibuľu, pridáme narezané vydlabané vnútro baklažánov, škoricu, soľ, ryžu, na kocky narezané paradajky a hrozienka. Zalejeme vodou a dusíme 15 minút. Pridáme sekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný syr. Jemne ( len ak treba ) osolíme a okoreníme.

  3. Baklažánové „misky“ osolíme a pripravenou masou ich naplníme.Vložíme ich do vymasteného pekáčika a pečieme asi 20 minút na 170 °C.