
- reklama -
Suroviny
- 4 vepřové kotlety (bez kosti)
- 250 g baby karotky
- 2 velké hrsti baby špenátu
- 2-3 cm zázvoru
- 50 g másla
- 50 g mouky
- voda (nebo vývar)
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po krajích nařízneme.
-
Na hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a kotlety na něm zprudka opečeme.
-
Zázvor oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a přidáme k masu. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka (cca 30-40 minut). V polovině dušení přidáme karotku.
-
Z másla a mouky uděláme kuličky, přidáme k masu a zelenině a společně dovaříme.
-
Když je maso měkké, vložíme špenát, případně ještě dochutíme solí a pepřem a necháme přejít varem.
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
Kuchařka: maris