Vepřový paprikáš

143
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 kg vepřového plecka
mletá paprika
mletý pepř
sůl
nové koření mleté
bobkový list
malý rajský protlak
zakysaná smetana
1 až 2 kapie
2 cibule
sádlo
hladká mouka
0,5 l vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme maso a cibuli, vše nakrájím na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na sádle orestuji cibuli do hněda, přidám maso a chvilku restuji. Potom přidám mletou papriku a ostatní koření (pepř, nové koření, bobkový list) a sůl.
    Přidám protlak a podliji vodou nebo vývarem (cca 0,5 l). Pozvolna vařím.

  3. Až je maso měkké, přidávám kapii na proužky a zahustím zásmažkou (sádlo + hladká mouka). Provařím asi 10 minut a podle potřeby dochutím solí, pepřem.
    Zakysanou smetanu přidávám až na talíř.
    Podávám s těstovinou nebo knedlíkem.