Plátky panenky na másle

59
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové panenky
sůl
pepř
mletá paprika
česnek
1 cibule
máslo
hladká mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na plátky, rukou je lehce poklepeme. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme olej s máslem a na mírném ohni cibuli osmažíme do světle hnědé barvy, pak vložíme plátky masa, které opečeme z obou stran.

  3. Pánev přikryjeme poklicí a chvilku maso podusíme ve vlastní šťávě, potrvá to jen pár minut.

  4. Měkké plátky vyděláme z pánve, do šťávy ponoříme plátek másla, který jsme obalili v hladké mouce, pořádně rozmícháme a necháme provařit 15 minut, dochutíme dle své chuti, pak plátky masa vložíme zpět a prohřejeme je.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha se hodí šťouchané brambory, které polijeme máslovou šťávou.