Řecký pórek s masem – Prasa me kreas

63
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřového masa
1,5 kg pórku
1 cibule
olej
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
sůl
pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme, přidáme nakrájené maso na kostky a necháme zatáhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka.

  3. Přidáme papriku a protlak, bobkový list a pórek nakrájený na kolečka, trochu osolíme a opepříme.

  4. Podle potřeby dolijeme vývar a uvaříme. Dochutíme a podáváme s pečivem nebo vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo se dělá i bez protlaku a papriky. Přidává se tam citron a celerová nať. Na Krétě se tomu například říká „Kentané“