
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2,5 dcl vývaru (zeleninového, slepičího nebo kuřecího)
- asi 10 lžic polenty
- 2 středně velké vařené brambory
- kousek pórku
- 1 rajče
- 150 g Nivy
- olej na vymazání
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme do varu a po lžičkách sypeme polentu. 10 lžic je uvedeno orientačně. Sypejte do požadované konzistence.
-
Jakmile zavaří, vypneme a necháme dojít.
-
Brambory, pórek, rajče a nivu si nakrájíme na plátky. Hrnec, ve kterém budeme zapékat, vymažeme olejem, poklademe brambory, pórek, rajče a nivu.
-
Můžeme podle chuti okořenit, solit raději ne, niva je slaná dost.
-
Navrch naneseme polentu a dáme zapéct do předehřáté trouby na 15-20 minut (bohužel nevím kolik stupňů, mám plynovou a pekla jsem na plný výkon). Můžeme servírovat 🙂
Poznámka od kuchařky
Brambory jsem měla uvařené už od oběda, proto jejich vaření nepočítám do doby přípravy.
Kuchařka: iunka









