
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 2 ks krůtí krk
- 1 ks krůtí prsní kost
- 1 ks malá cibule
- 3 stroužky česnek
- 2 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1/4 ks celer
- 2,5 l voda
- 4 kuličky nové koření
- 6 kuličky celý pepř
- 1 ks vejce
- 100 g hrubá mouka
- 50 g pšeničná krupice
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce se studenou vodou vložím krky a kost, osolím, přidám koření, cibuli, česnek a přivedu k varu. Stáhnu oheň (snížím teplotu) a nechám pomalu vařit. Po 1/2 hodině vložím kořenovou zeleninu a dále vařím.
-
Asi po další půlhodině polévku scedím. Z osoleného vejce, hrubé mouky a krupice udělám tužší těsto, které na jemném struhadle upravím na drobné nepravidelné nudličky.
-
Tyto nudličky vsypu do vroucí scezené polévky a zavařím, pak zpět do polévky vložím vařenou mrkev (můžete vložit všechnu kořenovou zeleninu i maso z krku) a podávám s petrželí.
Kuchař: Josef Lerch









