Castagnaccio – Italský koláč z kaštanové mouky

85
- reklama -

Suroviny

100 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
voda podle potřeby (cca 125–175 ml)
hrstka rozinek
hrstka slunečnicových semínek (v originále piniových oříšků)
lžíce strouhané pomerančové kůry
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Kaštanovou mouku smícháme se solí a pomerančovou kůrou a postupně přiléváme vodu, až vznikne řidší těsto, asi jako na lívance. Přidáme polovinu rozinek a semínek.

  2. Těsto nalijeme do kulaté nepřilnavé formy (průměr 15 cm) a na povrchu posypeme zbylými rozinkami a semínky. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Koláč je hodně hutný a výrazný. Dle italské kuchařky se hodí spíše k vínu než ke kávě.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.