
- reklama -
Suroviny
    
- 100 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
- voda podle potřeby (cca 125–175 ml)
- hrstka rozinek
- hrstka slunečnicových semínek (v originále piniových oříšků)
- lžíce strouhané pomerančové kůry
- špetka soli
Postup přípravy receptu
- 
Kaštanovou mouku smícháme se solí a pomerančovou kůrou a postupně přiléváme vodu, až vznikne řidší těsto, asi jako na lívance. Přidáme polovinu rozinek a semínek. 
- 
Těsto nalijeme do kulaté nepřilnavé formy (průměr 15 cm) a na povrchu posypeme zbylými rozinkami a semínky. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut. 
Poznámka od kuchařky
Koláč je hodně hutný a výrazný. Dle italské kuchařky se hodí spíše k vínu než ke kávě.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
            Kuchařka: petram
        
 
            