Nakládaný balkán

117
- reklama -

Suroviny

500 g Balkánský sýr v nálevu
100 g Sušená rajčata v oleji
100 g Řapíkatý celer
Feferonová pasta podle chuti
Olivový olej jen podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá feferonkovou pastu.

  3. Promícháme, když je potřeba a také podle chuti přidáme olivový olej.

  4. Nandáme do sklenice, uzavřeme a necháme alespoň jeden den v ledničce odstát. Lépe je dva až tři dny.

  5. Feferonovou pastu si děláme, ale dá se koupit.

    Kdo má rád, přidá si olivy, jak je na druhém obrázku.

Poznámka od kuchařky

Vzhledem k tomu, že máme rádi ostrá jídla, je v mých receptech feferonková pasta, ale není podmínkou.