Suroviny
2 porce
- 2 ks Hermelín (Camembert)
- 100 g Kokos strouhaný
- 2 ks Cibule
- 2 ks Česneku
- slunečnicový olej
- 2 kuličky pepře
- 2 kuličky Nového koření
- 1 kulička Jalovce
- 4 ks Bobkových listů
- Nálev z feferonek
- 1 feferonka
Postup přípravy receptu
-
Do vhodné mísy dáme nakrájenou cibuli + prolisovaný česnek + všechno koření (kromě b. listu).
-
Přilijeme olej + pálivý nálev (s nakrájenou papričkou) + 100 gr strouhaného kokosu, a směs zamícháme. Necháme cca 1 hodinu odležet (při pokojové teplotě).
-
Do plastové nádoby (od 1kg zavináčů) dáme nejdříve směs + bobkový list a na to vložíme rozkrojený hermelín. To vše čtyřikrát opakujeme.
-
Na závěr dáme směs a případně ještě zalijeme olejem.
-
Necháme zaležet v chladničce cca 14 dní. Před konzumací necháme cca 2 hodinky mimo chladničku.
Poznámka od kuchařky
PS: Kdo by čekal příliš výraznou kokosovou chuť, tak bude zklamán. Hermelín si zachová svoji přirozenou chuť a směs je překvapivě nepříliš pálivá. Celková chuť je taková „zajímavá“. No, musíte to zkrátka vyzkoušet.