Krůtí prsa na medu a čili

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g krůtích prsíček
200 g řapíkatého celeru
1 ks paprikového lusku
1 PL feferonkové pasty
1 PL kečupu
1 PL sojové omáčky
2 PL oleje
2 PL medu
1 PL sladkokyselé chilli omáčky
sůl
grilovací koření
pepř
zázvor
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na drobnější kostky a naložíme do směsi, kterou jsme vymíchali z feferonkové pasty, kečupu, sojové omáčky, oleje, sladkokyselé pálivé omáčky a koření. Koření je podle chuti a zázvoru jen špetka. Je dobré nechat v lednici marinovat do druhého dne.

  2. Papriku a řapíkatý celer nakrájíme na drobno a promícháme s medem. Na rozpálený olej dáme orestovat až začne pěkně vonět, shrneme na stranu a přidáme naložené maso a orestujeme, potom to vše dobře promícháme a podle chuti dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Ty pálivé suroviny si prosím upravte na to jak moc máte rádi ostrá jídla. Toto je tak příjemně pálivé a sladké. Ani jsem netušil, jak je vynikající orestovaný řapíkatý celer na medu. S tím si budu hrát i dále.