
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g krůtích prsíček
- 200 g řapíkatého celeru
- 1 ks paprikového lusku
- 1 PL feferonkové pasty
- 1 PL kečupu
- 1 PL sojové omáčky
- 2 PL oleje
- 2 PL medu
- 1 PL sladkokyselé chilli omáčky
- sůl
- grilovací koření
- pepř
- zázvor
- olej
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na drobnější kostky a naložíme do směsi, kterou jsme vymíchali z feferonkové pasty, kečupu, sojové omáčky, oleje, sladkokyselé pálivé omáčky a koření. Koření je podle chuti a zázvoru jen špetka. Je dobré nechat v lednici marinovat do druhého dne.
-
Papriku a řapíkatý celer nakrájíme na drobno a promícháme s medem. Na rozpálený olej dáme orestovat až začne pěkně vonět, shrneme na stranu a přidáme naložené maso a orestujeme, potom to vše dobře promícháme a podle chuti dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Ty pálivé suroviny si prosím upravte na to jak moc máte rádi ostrá jídla. Toto je tak příjemně pálivé a sladké. Ani jsem netušil, jak je vynikající orestovaný řapíkatý celer na medu. S tím si budu hrát i dále.
Kuchař: klukodvody