Bramborové šišky s kysaným zelím

51
- reklama -

Suroviny

500 g vařených brambor
250 g kysaného zelí
130 – 150 g polohrubé mouky
1 žloutek
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Studené uvařené brambory ( nejlépe uvařené den předem) nastrouháme na jemném struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme žloutek a překrájené, vymačkané zelí. Když je moc kyselé, můžeme trochu proprat.

  3. Nakonec postupně přidáváme mouku – množství záleží na typu brambor. Dáme tolik, aby šly dělat malé šišky.

  4. Ty pak smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  5. Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem podobné recepty, ale ne totožný.

Šišky jsou velice rychle připravené i usmažené, někdy je dělám i jako chuťovku pro návštěvu.

Já sama je mám ráda se sklenicí mléka.