- reklama -
Suroviny
- 500 g vařených brambor
- 250 g kysaného zelí
- 130 – 150 g polohrubé mouky
- 1 žloutek
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Studené uvařené brambory ( nejlépe uvařené den předem) nastrouháme na jemném struhadle.
-
Přidáme žloutek a překrájené, vymačkané zelí. Když je moc kyselé, můžeme trochu proprat.
-
Nakonec postupně přidáváme mouku – množství záleží na typu brambor. Dáme tolik, aby šly dělat malé šišky.
-
Ty pak smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
-
Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem podobné recepty, ale ne totožný.
Šišky jsou velice rychle připravené i usmažené, někdy je dělám i jako chuťovku pro návštěvu.
Já sama je mám ráda se sklenicí mléka.
Kuchařka: mysulka