„Ovíněné“ telecí srdce na zelenině v Pomalém hrnci

91
- reklama -

Suroviny

1 telecí srdce (cca 900 g)
350 g kořenové zeleniny (ideálně čerstvou, já použila pytlík mražené směsi pod svíčkovou)
200 ml suchého červeného vína (Merlot)
pepř čtyř barev
rozmarýn
tymián
chilli vločky
sůl – množství dle vlastní chuti
1 bílá cibule
2 stroužky česneku
tuk na restování
180 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod.

  2. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce ze všech stran a na chvilku odložíme.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší, hrubší kousky, stroužky česneku na plátky.

  4. Na pánvi si rozpálíme tuk a cibuli s česnekem zpěníme, až začnou vonět, vhodíme tam maso a orestujeme zprudka po obou stranách.

  5. Do Pomalého hrnce dáme na dno zeleninu, pak směs cibule, česneku a masa z pánve. Zalijeme vínem. Dusíme na High, (2.stupeň) 2,5 hodiny.

  6. Asi 15 minut před koncem maso vyndáme, ve smetaně rozmícháme trochu vydušené šťávy. Vlijeme do hrnce, vrátíme zpět maso a dodusíme do zhoustnutí.

  7. Srdíčko nakrájíme na tenké plátky. Podáváme se zeleninou, můžeme s bramborem, těstovinami, nebo i jen s pečivem.

    Mně osobně stačí jen ta zelenina.