
- reklama -
Suroviny
- Celer (2 cm kolečko z větší bulvy)
- 1 lžce medu
- kapka citronové štávy
- ocet balsamico
- stonek řapíkatého celeru
- sůl
- bylinky ( oregano a bazalka )
- 1 lžička másla
Postup přípravy receptu
-
Z očištěného celeru uříznu kolečko, ze kterého nastrouhám škrabkou hoblinky.
-
Zastřiknu citr. štávou.
-
Na rozpuštěném másle orestuji oba celery, řapíkatý nakrájemý na kousky, do zlatava.
-
Poté přidám med. Až zkaramelizuje (ne dlouho,aby nezhořkl). přidám bylinky (čerstvé jsou lepší, ale měla jsem sušené). Nakonec přidám sůl a balsamikový ocet.
Poznámka od kuchařky
Je to výborné k masu, ale my to máme rádi i jen tak.
Kuchařka: mika59