
Suroviny
50 porcí
- Na těsto:
- 8 vajec
- 8 lžíce cukru
- 8 lžic polohrubé mouky
- 1 dl vlažné vody
- 1 dl oleje
- 2 lžíce kakaa
- trochu soli
- Plnka:
- 1 sklenice meruňkového kompotu
- 2 pudinky Zlatý klas
- 15 dkg práškového cukru
- 6 bílků
- Na vrch šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Cesto:
Vyslahat sneh z bielkov zo spetkou soli.
-
Zvlast vyslahat zltky s cukrom, pridavat olej a vodu, este chvilu slahat.
-
Rucne zamiesat muku a kakao.
-
Upect na papieri na plechu 30×42 cm.
-
Plnka:
Umixovat marhulovy kompot, odmerat 6 dl. Do toho zamiesat 2 pudingy, uvarit.
-
Mezditym vyslahame sneh zo 6 bielkov a cukru.
-
Tuhy sneh zamiesavame po castiach do horuceho pudingu, ihned po odstaveni.
-
Ihned vylejeme na cesto a rozotrieme.
-
Po uplnom vychladnuti natrieme slahacku. Je na nas, ci dame zivocisnu, rastlinnu, alebo slahacku v prasku.
Po nakrajani ozdobime.
Poznámka od kuchařky
Mozno sa zda, ze to bude nizky kolac. Kludne dat plnky 1,5 davky. Ak chceme bohaty kolac, tak kludne 2 davky.
Ked ho budete robit aj nabuduce, mozte pouzit mandarinkovy kompot a namiesto snehu zamiesajte 50 dkg jemneho tvarohu.









