Suroviny
- 1 kuře (naporcované nebo 4 stehna)
- 150 g slaniny
- 2 cibule
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 10 kuliček jalovce
- 1 lžička rozmarýnu (sušeného)
- máslo
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče. Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně.
-
Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme.
-
Maso vyjmeme ( udržujeme v troubě ) , pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme provářet půl hodiny. Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Takovýmto způsobem připravujeme doma i bažanty nebo divoké kachny.
Našla jsem tu dva recepty, které jsou hodně podobné ( původně jsem chtěla přidat pouze fotky ), ala já připravuji jinak základ ( myslím, že se to chuťově určitě vyplatí ), tak dávám i moji verzi.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/