
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžičky sody
- špetka soli
- 2 lžičky mleté skořice
- 3 velká vejce
- 1,5 hrnku cukru
- 0,5 hrnku oleje
- 0,5 hrnku podmáslí
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 hrnky strouhané mrkve
- 0,5 hrnku drobně nakrájeného ananasu
- 0,5 hrnku kokosu
- 0,5 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- Krém:
- 1 mascarpone
- 1 pomazánkové máslo
- 1 šlehačka
- 1 smetafix
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z 0,5 citrónu
Postup přípravy receptu
-
Mouku, sůl, skořici a sodu promícháme. Zvlášť vyšleháme vejce, přidáme cukr, olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Potom pomalu přidáme sypkou směs.
-
Závěrem zlehka vmícháme mrkev, ananas, kokos a ořechy.
-
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, vlijeme do ní těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180°C alespoň 45 minut (vyzkoušíme špejlí, zda se těsto uprostřed nelepí).
-
Upečený dort necháme vychladnout, překrojíme naplníme polovinou krému a dále zdobíme dle vlastní fantazie.
-
Krém: Mascarpone a pomazánkové máslo vymícháme, přidáme vanilkový cukr a citronovou šťávu. Šlehačku a smetafix vyšleháme a zlehka vmícháme do krému.
Kuchařka: Bahula