- reklama -
Suroviny
cca 36 ks
- 165 g krupicového cukru
- 165 g hladké mouky
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- moučkový cukr na poprášení před pečením
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a 1/3 krupicového cukru ušleháme pevný sníh, ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu. Obě směsi zlehka smícháme a vmícháme hladkou mouku.
-
Na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme cukrářským sáčkem bez špičky podlouhlé, zhruba stejné piškoty.
-
Syrové před pečením poprášíme moučkovým cukrem a necháme cca 5 minut zaschnout.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Narazila jsem na ně na internetu 🙂
Kuchařka: senky