Houbovo-porková polévka

67
- reklama -

Suroviny

1 střední pórek
2-3 hrsti sušených hub – nejlépe bílých hřibů
2 cm plátek másla
3 lžíce hrubé mouky nebo dětské krupičky
1-2 vejce
1 kostka Alnatura Bio zeleninového vývaru (prodává DM drogerie)
1 lžička sušeného česneku nebo rozetřený stroužek čerstvého
špetka muškátového květu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce na rozehřáté máslo dáme lehce osmažit sušené, NENAMÁČENÉ houby.

  2. Rozvoní se, změknou.

  3. Pak přidáme pokrájený porek a bez podlití stále mícháme, dokud nezavadne.

  4. Přidáme mouku nebo krupičku, stále mícháme, než se nezačne chytat dna.

  5. Do té nevábné hmoty v hrnci rozklepneme vejce, promícháme, osmažíme.

  6. Teprve teď zalijeme zeleninovým vývarem, pokud ho nemáte tak vodou a přidáme kostku bezglutamátového vývaru Alnatura (prodávají i sypký) a povaříme 10-15 minut.

  7. Dochutíme česnekem, muškátovým květem, solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Vyhovují mi polévky, které se vaří rovnou v jednom hrnci. Tohle je jedna z nich. Zdůrazňuji restování nemáčených suchých hub, je to o třídu lepší.

Možná tu nějaká taková polévka už je, pokud někdo objevíte, ráda smažu. Já hledala marně.