Zeleninový ‚guláš‘

40
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 menší cibule
1 červená cibule větší
200 g zelených paprik
200 g červených paprik (já dala ještě 200g žlutých)
200 g brokolice
400 g brambor
2 PL oleje
1 KL sladké papriky (přidala jsem 1 ČL uzené)
200 g cherry rajčátek
sůl
pepř (dala jsem čerstvě mletý růžový,zelený,bílý a černý)
mletý kmín
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno. Papriky na nudličky. Brokolici rozdělíme na drobné růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci rozehřejeme olej a lehce osmahneme cibuli a papriku. Zaprášíme sladkou a uzenou paprikou, promícháme, podlijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut.

  3. Potom přidáme brambory, brokolici a zalijeme dostatečným množstvím vody(cca 500ml, podle toho, kolik chceme šťávy).

  4. Osolíme, opepříme a dusíme. Asi 10 minut před dokončením vmícháme do guláše na poloviny nakrájená rajčátka.

  5. Nakonec ozdobíme snítky tymiánu a podáváme např. s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Pro výraznější chuť jsem přidala rajský protlak, ale nemusí být.Recept mám z časopisu.