Polévka z tuřínu

88
- reklama -

Suroviny

1/4 většího tuřínu
1 střední brambor
cca 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek
kousek másla
100 ml smetany
1 l vývaru nebo vody
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tuřín a brambor zbavíme slupky a nakrájíme na kostky. Na másle orestujeme nakrájený pórek nebo jarní cibulky, vhodíme tuřín a brambor, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka a poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, provaříme a dochutíme. Při podávání můžeme ozdobit krutony, já jsem do talíře přidala kousky uzeného lososa.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/