
Suroviny
    
- 1/2 většího tuřínu
 - 1 hermadur
 - 150 ml smetany
 - 1 stroužek česneku
 - kousek másla
 - pepř
 - sůl
 
Postup přípravy receptu
- 
Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silně max. 0,5cm.
 - 
Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku. Pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze jím být ovoněn.
 - 
Dno lehce vymažeme máslem a poklademe částí tuřínu, osolíme a opepříme.
 - 
Na něj rozložíme kousky sýru, opět tuřín, sůl a pepř a nakonec zbytek sýru a ještě pár vloček másla.
 - 
Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a při 180°C necháme v troubě probublávat 45 minut.
 - 
Pak alobal sejmeme a necháme dopéct dozlatova.
 
Poznámka od kuchařky
Tento recept vznikl tak trochu na základě francouzského pokrmu Tartiflette, což jsou gratinované brambory s aromatickým sýrem reblochon. Tuřín je celkem chuťově “ nevýrazný „, což dovoluje trochu experimentů. Ještě bych pro příště zvolila určitě trochu čerstvého tymiánu. Kdo má rád “ voňavé “ sýry, určitě si pochutná tak jako já 🙂
Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
            








