Kotleta s balsamikovou cibulí

50
- reklama -

Suroviny

2 vepřové kotlety s kostí nebo bez ( cca 1,5cm vysoké )
6 podlouhlých šalotek nebo 2 cibule
cca 75 ml octa balsamico
1 PL medu
1 PL worcesteru
100 ml silného vývaru
dle chuti drcené chilli
sůl
pepř ( použila jsem čtyřbarevný )
olej
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.

  3. Vyjmeme je a přendáme do zapékací misky nebo pekáčku.

  4. Do pánve přidáme kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujeme.

  5. Vlijeme nejprve balsamico, pak vmícháme med a worcester, okořeníme chilli a částečně zredukujeme na hustší omáčku. Poté zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme a ještě znovu trochu zredukujeme.

  6. Poté cibulovou směsí přelijeme maso a vložíme na 10 – 15 minut ( podle výšky masa ) do trouby rozpálené na 220°C.

  7. Já jsem si ke kotletce připravila tuřínové hranolky, ale dobře se bude hodit třeba kuskus nebo šťouchané brambory.

Poznámka od kuchařky

Fotodokumentaci a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/